Burger vegetal cu legume
PrinteazaBurger vegetal cu legume din: broccoli, vinete, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, orez, oua, alune, sare, piper, ulei, pesmet, patrunjel, ciuperci.
- 500 g broccoli
- două vinete
- doi ardei verzi
- o ceapă
- doi morcovi
- doi căţei de usturoi
- 200 g orez cu bobul lung
- 3 ouă
- o lingură de alune
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pesmet
- pătrunjel
- 150 g ciuperci
Mod de preparare:
Un morcov, ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se dau pe râzătoare sau prin maşina de tocat. Orezul se fierbe, se scurge de apă şi se lasă să se răcească. Se amestecă bine cu alunele pisate mărunt, pătrunjelul tăiat, legumele tocate, două ouă, sarea şi piperul după gust.
Se amestecă totul, se împarte compoziţia în cantităţi egale şi se fac chiftelele. Se dau prin oul rămas şi prin pesmet. Intr-o tigaie se încinge ulei, se pun pe rând chifteluţele şi se prăjesc pe toate părţile, la foc potrivit. Apoi se scot şi se pun pe un platou.
Broccoli se fierbe, se rupe în bucheţele mai mici şi se pune la prăjit în ulei încins. Se adaugă morcovul rămas tăiat în felii subţiri, vinetele tăiate în fâşii, ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în fâşii înguste.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- burger vegetal reteta