Burger vegetal
PrinteazaBurger vegetal din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, cscaval, ulei, sare, piper.
- 400 g linte fiartă
- 1 fir de praz
- 1 ceapă roşie
- 3 căţei de usturoi pisaţi fin
- 150 g nuci măcinate
- 1 ou
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 lingură rozmarin tocat
- 60 g caşcaval ras
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti ceapa şi prazul curăţate şi tocate, adaugi usturoiul pisat. Mixezi lintea fiartă şi scursă, apoi o amesteci cu legumele călite, condimentele, un praf de sare şi piper, nucile măcinate, pesmetul, oul şi caşcavalul ras.
Omogenizezi compoziţia şi o laşi 1/2 oră în frigider.
Modelezi mici sfere pe care le aplatizezi şi le coci într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Serveşti burgerii pe felii de pâine, presăraţi cu caşcaval ras.
Pofta buna!