Burger de vita cu chimen si coriandru
PrinteazaBurger de vita cu chimen si coriandru din: carne tocată de vită, cepe roşii, pesmet proaspăt, seminţe de coriandru, seminţe de chimen, muştar Dijon, sare şi piper negru proaspăt.
- 1 kg carne tocată de vită, preferabil de provenienţă organică
- 2 cepe roşii de mărime medie, tocate mărunt
- 2 ouă
- 1-2 mâini de pesmet proaspăt
- 1 lingură de seminţe de coriandru, zdrobite
- 1 vârf de cuţit de seminţe de chimen, zdrobite
- 1 linguriţă cu vârf de muştar Dijon
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. Amestecaţi şi zdrobiţi toate ingredientele laolaltă. Folosiţi pesmetul atât cât e necesar pentru a lega şi subţia j compoziţia.
Impărţiţi totul în 4 părţi, apoi modelaţi cu grijă şi delicateţe fiecare burger, dându-i forma unei mingi de cricket.
Introduceţi chiftelele astfel modelate în cuptor şi coaceţi-le vreme de 25 de minute, astfel încât interiorul să rămână uşor rozaliu, iar exteriorul să devină rumen şi crocant.
Serviţi alături de o chiflă rumenită pe grătar, cu puţină salată, nişte castraveţi cornişon muraţi, salsa de roşii, o halbă de Guinness şi o sticlă de ketchup.
Pofta buna!