Burger de Vită cu Salsa de Mango

Printeaza

Burger de Vită cu Salsa de Mango din: carne de vita, chifle, branza cheddar, frunze de salata, rosie, ceapa rosie, sare, piper, mango, ardei, coriandru.

Descoperă o rețetă delicioasa de burger, care îmbină savoarea bogată a cărnii de vită cu prospețimea și dulceața mango-ului.

Această combinație inedită promite să transforme fiecare mușcătură într-o experiență culinară memorabilă.

Perfect pentru zilele de vară sau pentru a aduce un strop de soare în meniul de iarnă, acest burger este o alegere excelentă pentru toți cei care își doresc să experimenteze dincolo de clasicele rețete.

Reteta Burger de Vită cu Salsa de Mango:

Ingrediente:

Pentru Burger:

  • 500g carne de vită tocată
  • 4 chifle pentru burger
  • 4 felii de brânză cheddar
  • Frunze de salată
  • 1 roșie, tăiată felii
  • 1 ceapă roșie, tăiată felii subțiri
  • Sare și piper, după gust

Pentru Salsa de Mango:

  • 1 mango copt, tăiat cubulețe
  • 1 ardei roșu mic, tocat fin
  • 1/2 ceapă roșie, tocată fin
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 1 lingură de coriandru proaspăt, tocat
  • Sare și piper, după gust

 

Mod de Preparare:

Într-un bol, combinați cubulețele de mango, ardeiul roșu, ceapa roșie, sucul de lămâie și coriandrul.

Asezonati cu sare și piper după gust. Lăsați salsa deoparte pentru ca aromele să se îmbine.

Împărțiți carnea de vită în 4 porții egale și formați pătrățele. Condimentați fiecare bucată cu sare și piper.

Preîncălziți grill-ul sau tigaia la foc mediu. Gătiți burgerii pe fiecare parte până când ating gradul de gătire dorit, adăugând feliile de brânză cheddar în ultimele minute pentru a se topi.

Pe jumătatea de jos a chiflei, așezați frunzele de salată, felia de roșie și ceapa roșie. Adăugați burgerul cu brânză topită, apoi încorporați o porție generoasă de salsa de mango.

Acoperiți cu cealaltă jumătate a chiflei și serviți imediat pentru a savura combinația de arome.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: aproximativ 600 kcal
  • Proteine: 35g
  • Carbohidrați: 45g (din care zaharuri: 15g)
  • Grăsimi: 30g (din care saturate: 12g)
  • Fibre: 3g

Sfaturi:

  • Deși rețeta este concepută pentru carne de vită, puteți experimenta și cu carne de pui sau curcan.
  • Adăugați un ardei iute tocat pentru un plus de picant în salsa de mango.

Burgerul cu carne de vită și salsa de mango este o dovadă a faptului că tradiționalul poate fi reinventat într-un mod spectaculos.

Acesta aduce împreună gusturi și texturi diferite, creând un echilibru perfect între dulce și sărat.

Indiferent de ocazie, acest burger va fi cu siguranță vedeta oricărui prânz sau cină, impresionând prin originalitate și savoare.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Burgeri cu fasole neagra si coriandru

Burgeri cu fasole neagra si coriandru din: fasole neagra, usturoi, ceapa, ardei gras, ou, chimion, pudra de ceapa, chili, sriracha, coriandru, pesmet, ulei, chifle. Ingrediente: 1 cutie fasole neagră ½ ceapă, feliata 3 catei usturoi, decojit și tocat 1 ardei gras roșu, tocat 1 ou 1 lingurita chimion 1 linguriță pudră de ceapă 1 linguriță […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.