Burgeri cu brânză cu mucegai albastru
PrinteazaO reteta de burgeri cu branza cu mucegai albastru din: carne slaba de vita, ceapa rosie, branza de mucegai albastru, arpagic, sos tabasco, sos worcestershire, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, chiflte, frunze de salata, rosii, avocado si maioneza.
Branza cu mucegai albastru dă un plus de savoare acestor delicioşi burgeri preparaţi în casă. Se pregătesc uşor şi rapid şi sunt mult mai gustoşi decât burgerii din comerţ.
- 1 kg de carne slaba de vita tocata
- 1 ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt
- 100 g de branza de mucegai albastru, sfaramata
- 1 mana de arpagic tocat
- putin sos Tabasco
- 2 lingurite de sos Worcestershire
- 1 lingurita de mustar englezesc
- sare de mare si piper negru
- ulei de masline, pentru a asezona
- pentru ornat si servit:
- 6-8 chifle de burger, taiate pe din doua
- 1 mana de frunze de salata
- rosii feliate
- 1 avocado feliat
- maioneza si/sau ketchup
Mod de preparare:
Pentru a prepara burgerii, puneţi toate ingredientele, cu excepţia uleiului, într-un bol mare şi asezonaţi-le bine cu sare şi piper. Amestecaţi-le cu mâna până se omogenizează. Rupeţi o bucată mică din compoziţie, formaţi o chifteluţă, prăjiţi-o într-o tigaie cu ulei până este gata, apoi gustaţi pentru a vedea dacă mai trebuie sare sau piper.
Dacă este necesar, mai puneţi condimente în compoziţia crudă. Acoperiţi bolul cu o folie alimentară şi lăsaţi-l la rece câteva ore. Preîncălziţi o tigaie-grill sau încingeţi un grătar. Cu mâinile ude, formaţi 6-8 burgeri. Ungeţi-i sau picuraţi deasupra ulei de măsline şi gătiţi-i pe ambele părţi, 7-10 minute. Ei ar trebui să rămână uşor roz pe dinăuntru.
Când burgerii sunt aproape gata, stropiţi cu puţin ulei de măsline partea cu miez a chiflelor. Rumeniţi-le cu partea tăiată în jos, pe grătar sau pe tigaia-grill. Pentru a servi, faceţi un sendviş din chifle şi burgeri, adăugând frunzele de salată, feliile de avocado şi pe cele de roşii şi 1 lingură de maioneză şi/sau de ketchup, după preferinţă.
Burgeri cu brânză cu mucegai albastru
Pofta buna!