Burgeri de casa cu cartofi
PrinteazaBurgeri de casa cu cartofi din: carne tocata de curcan, ceapa rosie, marar, patrunjel, sare, piper, ou, pesmet, cartofi si usturoi.
- 500 g carne tocata de curcan
- 2 cepe rosii
- 2 legaturi marar
- o legatura patrunjel
- sare
- piper negru
- un ou
- 100 g pesmet
- 500 g cartofi
- 3-4 catei usturoi
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se căleşte cât să se înmoaie şi să devină lucioasă şi apoi se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
Separat, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare.
După ce au fiert, se scot, se scurg de apă şi se curăţă de coajă. Se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe.
Intr-un bol, se pune carnea tocată şi se amestecă cu ceapa călită, cu verdeaţa tocată, cu oul, sarea şi piperul.
Se frământă bine compoziţia de carne şi se fac burgerii. Se încinge grătarul, se unge cu puţin ulei sau şuncă şi se pun burgerii.
Se lasă 5-6 minute pe fiecare parte să se rumenească.
Cartofii fierţi se taie cubuleţe, se călesc în ulei cu usturoiul măcinat şi se servesc cu burgerii şi mărar proaspăt pe deasupra.
Burgeri de casa cu cartofi
Pofta buna!
Vreau si eu
Si eu fac burgeri de casa