Burgeri de creveti
PrinteazaBurgeri de creveti din: usturoi, ulei de masline, ulei de seminte de struguri, sare, piper, fenicul, ceapa, ardei gras, arpagic, creveti, usturoi, chifle.
Ingrediente pentru burgeri:
- 5 linguri ulei de măsline
- 1/4 ceasca fenicul, tocat
- 1/4 cană ceapă tocata
- 1/4 ceasca ardei gras tocat
- 2 linguri de frunze de fenicul tocate
- 1 lingura arpagic tocat marunt
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- 500 g creveți, decorticati, tocati
- sare si piper negru proaspat macinat
- 1-2 linguri usturoi copt
Ingrediente pentru sosul de maioneza:
- 1 capatana usturoi
- 1/3 cană plus 1 lingura ulei de masline
- 2 gălbenușuri de ou
- 1/3 cana ulei de seminte de struguri
- sare
- 2 linguri de suc proaspat de portocale
- 1 lingurita coaja de portocala
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Burgeri de creveti: Intr-o tigaie mare incalziti 2 linguri de ulei de masline la foc mediu. Adăugați fenicul și ceapa și gatiti aproximativ 8 minute. Adaugati ardeiul și gatiti aproximativ 3 minute. Opriti focul, adaugati frunze de fenicul, arpagicul și coaja de portocală.
Într-un castron, combinati creveți cu amestecul de legume și sare și piper, dupa gust. Adaugati usturoi copt pasat, formati patru burgeri si bagati la frigider aproximativ jumatate de ora.
Incalziti 3 linguri ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și se prăjesc aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
Pentru prepararea maionezei cu usturoi, incalziti cuptorul la 200C.
Taiati partea de sus a capatanii de usturoi, stropiti cu ulei de masline, înveliți în folie și dati la cuptor pentru 30-35 de minute. Se răcește, apoi se curata coaja, pasati intr-un bol.
Într-un bol mediu, amestecati galbenusurile. Amestecati treptat ulei de masline, apoi uleiul din seminte de struguri pana obtineti o maioneza groasa. Adaugati sare si suc de portocale, coaja de portocala si pasta de usturoi.
Se condimentează după gust cu sare si piper.
Ungeti crevetii cu sos de maioneza si serviti burgerii.
Pofta buna!