Burgeri cu carne de vita si naut
PrinteazaBurgeri cu carne de vita si naut din: ceapa, usturoi, naut, carne de vita, coriandru, ulei, patrunjel, bulgur, quinoa, castravete, lamaie, humus.
- 1 ceapă, tocată
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 400 g năut din conservă, scurs de lichid
- 400 g carne de vită tocată
- câte o mână de coriandru, pătrunjel, tocat
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 250 g amestec de bulgur, quinoa, orez fiert la aburi, 50 g stafide
- 1/2 castravete, tocat
- 4 fire ceapă verde, tocată
- zeama de la 1 lămâie
- ulei de măsline pentru stropit
- humus şi sos picant pentru servit
Mod de preparare:
Mărunţeşte în blender năutul, eşalora, usturoiul. Adaugă carnea şi jumătate din verdeaţă şi combină. Incinge 2 linguri ulei şi prăjeşte burgerii 4-6 minute pe fiecare parte.
Intre timp, fierbe cerealele în apă cu sare, scurge de apă şi căt sunt calde combină cu verdeaţa şi ingredientele rămase.
Serveşte cu burgerii, o lingură de humus şi sos picant.
Pofta buna!