Burgeri cu fileuri de somon si spanac
PrinteazaBurgeri cu fileuri de somon si spanac din: fileuri de somon, pasta de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, marar, ulei, maioneza, chifle, spanac, castravete, ridichi.
- 4 fileuri de somon fara piele sau 1 bucata mare (aproximativ 600-700 g)
- 1 lingura pasta de hrean
- coaja rasa si 2 linguri de zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura mica de marar, tocat
- 1 lingura de ulei
- 4 linguri de maioneza
- 4 chifle cu mac
- 85 g spanac se poate inlocui cu nasturel
- 25 g castarvete, feliat
- 4 ridichi feliate fin
Mod de preparare:
Pune somonul, pasta de hrean, coaja rasă de lămâie şi jumătate din cantitatea de mărar într-un robot de bucătărie şi mixează până obţii o pastă fină.
Formează din compoziţie patru burgeri. Incinge un grătar sau o tigaie-grill şi frige burgerii timp de 4 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
Intre timp, amestecă mărarul rămas cu maioneza şi întinde-o în strat subţire pe fiecare chiflă. Amestecă spanacul cu zeama de lămâie şi aşază o cantitate generoasă pe fiecare chiflă.
Peste năsturel pune burgerii, feliile de castravete şi ridichile. Apoi adaugă şi cealaltă jumătate de chiflă.
Burgeri cu fileuri de somon si spanac
Pofta buna!