Burgeri cu fulgi de ovaz
PrinteazaBurgeri cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt.
- 250 g piept de curcan
- 200 g fulgi de ovaz
- 1 ceapa
- 50 g pasta de tomate
- 1 ou
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita condiment din legume uscate
Mod de preparare:
Se pun fulgii de ovăz într-un castronel şi se înmoaie în pasta de tomate diluată cu apă, cât să acopere fulgii. Intre timp, se dă carnea de curcan prin maşina de tocat. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se amestecă apoi carnea cu fulgii de ovăz, oul şi condimentele.
Se omogenizează pasta şi, cu mâinile umezite în apă sau unse cu ulei, se formează 6 burgeri care se frig apoi pe grătarul bine încins şi uns cu ulei, câte 5 minute pe fiecare parte. Se aşază burgerii pe chifle tăiate pe jumătate şi prăjite, de asemenea, pe grătar.
Se pot servi alături de legume proaspete sau frunze de salată şi cu un strop de muştar.
Burgeri cu fulgi de ovaz
Pofta buna!