Burgeri de curcan cu bacon
PrinteazaBurgeri de curcan cu bacon din: carne tocata de curcan, ardei, ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza, busuioc.
Originea burgerilor poate fi urmărită în secolul al XIX-lea, iar în Statele Unite ale Americii se consideră că aceștia au devenit populari în jurul anilor 1900. Primul burger servit într-o chiflă a fost creat de Louis Lassen în New Haven, Connecticut, în 1900.
Ingredientele de bază ale unui burger clasic includ chifla de pâine, chiftelele de carne, garnitura și sosurile. Carnea folosită poate fi de vită, porc, pui, pește sau fructe de mare, iar alternativele vegetariene/vegane pot folosi legume, soia, fasole sau alte surse vegetale de proteine.
- 1/2 kg de carne tocata de curcan
- 1 ardei roșu
- 2 felii ceapa rosie
- 2 linguri bacon maruntit
- 4 linguri branza maruntita
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 3 lingurite de sare
- 3 linguri ulei de masline
- 4 felii de paine
- 4 linguri de maioneza
- busuioc
Mod de preparare:
Intr-un bol se adauga carnea de curcan, șunca și 2 linguri de branza maruntita.
Adauga aproximativ 1/4 lingurita de piper, 1/4 lingurita praf de usturoi si sare.
Se amesteca bine si se formeaza 2 burgeri. Presarati piper pe fiecare burger. Se taie ardeiul in 4 bucăți.
Stropiti cu ulei de masline pe fiecare parte ardeiul, ceapa si painea.
Adaugați sare, piper si praf de usturoi. Puneti atat burgerii, cat si legumele pe gratar si painea pe gratar.
Gatiti aproximativ 5 minute pe fiecare parte. De la ardei, dupa preferinta, se poate indeparta pielita.
Adaugati branza pe fiecare burger. Ungeti painea cu maioneza. Adaugati cate un burger pe cate o felie de paine.
Adaugati ardei, ceapa si garnisti cu frunze de busuioc.
Pofta buna!