Burgeri de curcan cu salată de sfeclă
PrinteazaO reteta delicioasa de burgeri de curcan cu salata de sfecla din: carne tocata de curcan, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde si lipie.
- 500g carne tocată de curcan
- 1/2 linguriţă de cimbru uscat sau 2 linguriţe de cimbru proaspăt
- 1 lămâie
pentru salata:
- 250g de sfeclă fiartă (nu în oţet), tăiată cubuleţe
- 1 ceapă roşie mică, tocată fin
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 2 linguriţe de muştar cu boabe
pentru servit:
- 1 salată verde tânără
- lipie din făină integrală
Mod de preparare:
Se pun într-un bol carnea şi cimbrul. Se rade coaja de la lămâie deasupra bolului şi se adaugă un pic de sare şi piper.
Se amestecă bine ingredientele cu mâna, apoi se modelează patru burgeri. Se lasă să se odihnească până sunt gata pentru prăjit. Pot fi congelaţi până la o lună.
Se amestecă sfecla cu zeama de la jumătate de lămâie, ceapa, pătrunjelul, uleiul şi muştarul.
Se prăjesc burgerii pe grătar, pe tigaia-grătar sau sub gril cam 6 minute pe fiecare parte şi se servesc cu salata de sfeclă, salată verde şi lipie.
Burgeri de curcan cu salată de sfeclă
Pofta buna!