Burgeri de curcan cu cartofi
PrinteazaBurgeri de curcan cu cartofi din: cartofi dulci, ulei de masline, fasole neagra, piept de curcan, usturoi, coriandru, chimen, boia de ardei, sare, smantana, limeta, sos sriracha, chifle, salata, rosii, ceapa rosie, avocado.
- 2 cani cartofi, cuburi
- 2 lingurite de ulei de masline
- 1 ceasca fasole neagra
- 1 ¼ kg de piept de curcan
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri coriandru, tocat
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- ½ linguriță de sare
Pentru sos:
- 2/3 ceasca smantana
- 1 limeta, stoarsa
- 2 lingurite sos sriracha
- Sare, dupa gust
Pentru topping:
- 6 chifle
- Salata
- felii de roșii
- ceapa rosie
- avocado, felii subtiri
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175C.
Puneti cartofii dulci pe o foaie de copt intr-o tava. Se stropesc cu ulei de masline si amestecati pentru a se acoperi. Coaceti cartofii dulci timp de 20 de minute, amestecand dupa 10 minute.
Puneti cartofii dulci si fasolea neagra intr-un procesor de alimente sau blender si procesati pana se combina.
Asezati cartofii dulci si amestecul de fasole intr-un castron mare impreuna cu carnea de curcan, usturoi, coriandru, chimen, boia de ardei, sare si amestecati bine.
Dati la frigider timp de 20 minute.
Cu mainile umede, formati 6 burgeri. Asezati in tava pe hartie de copt. Coaceti timp de 23 minute. Intre timp, pregatiti sosul amestecand toate ingredientele.
Se servesc burgerii cu topping dupa preferinta si sos, dupa gust.
Pofta buna!