Burgeri de naut
PrinteazaBurgeri de naut din: naut, ceapa, patrunjel, suc de lamaie, chimen, coriandru, ghimbir, usturoi, faina, amidon, ulei.
- 400 g năut gata fiert
- o ceapă
- o lingură pătrunjel
- o lingură suc de lămâie
- 1/2 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă coriandru
- 1/2 linguriţă ghimbir
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri făină
- 3 linguri amidon
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se scurge năutul de apa din conservă şi se trece repede sub un jet de apă. Se mixează, se adaugă chimenul, coriandrul şi ghimbirul şi se amestecă.
Se pun apoi amidonul, ceapa tăiată mărunt, sucul de lămâie, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, se amestecă bine, apoi se pune făina şi se amestecă din nou. Se formează burgeri care se dau la frigider pentru o oră.
Se prăjesc în ulei şi se scot să se scurgă pe şervete de hârtie.
Pofta buna!