Burgeri din carne de pui

Printeaza

Burgeri din carne de pui cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, carne de pui, caise, morcovi, ou.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 85g fulgi de ovăz
  • 450g came tocată de pui
  • 100g caise deshidratate, mărunţite
  • 1 morcov mare, ras
  • 1 ou, bătut

Mod de preparare:

Se încinge o lingură de ulei în tigaie. Se căleşte ceapa uşor 5 minute până se înmoaie.

Se adaugă usturoiul, se lasă 1 minut, după care se adaugă şi fulgii de ovăz şi se prăjeşte încă două minute. Se scot într-un bol şi se lasă la răcit.

Se adaugă restul de ingrediente în amestecul răcorit şi se amestecă bine. Se asezonează după gust şi se modelează sub forma a 8 chifteluţe.

Se încinge cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie nonaderentă, se încinge restul de ulei şi se frig burgerii pe fiecare parte, până capătă culoare (3-4 minute). Se transferă pe o tavă pentru copt şi se dau la cuptor 10-15 minute.

Se servesc în chifle, însoţiţi de sosul sau chutney-ul de roşii şi rondele de castravete.

Inainte de a se servi se lasă la frigider pentru 20 de minute, apoi se îndepărtează marginile formei de prăjitură.

Burgeri din carne de pui

Burgeri din carne de pui

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.