Burgeri din curcan cu ceapa verde si braza cheddar
PrinteazaBurgeri din curcan cu ceapa verde si braza cheddar din: carne tocata de curcan, ceapa verde, branza cheddar, cartofi dulci, ulei de masline, chifle, castravete, salata, ketchup.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata de curcan (pulpe nu piept)
- 2 cepe verzi, tocate fin
- 85 g branza cheddar, rasa
- 1 kg cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in rondele subtiri
- 3 linguri ulei de masline
- 4 chifle integrale
- 1/4 castrave mic, feliat subtire
- ketchup
- salata, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune carnea tocată într-un bol mare, împreună cu ceapa verde, brânza cheddar, sare şi piper. Amestecă bine ingredientele, apoi modelează 4 burgeri de dimensiuni egale. Ţine-i la rece 15 minute.
Pune cartofii dulci într-o tavă mare nonaderentă şi tăvăleşte-i prin 2 linguri de ulei şi nişte sare. Coace-i 30 de minute, întorcându-i pe partea cealaltă la jumătatea duratei.
Incinge restul de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, şi găteşte burgerii 10 minute, până devin aurii. Intoarce-i pe partea cealaltă şi lasă-i tot atât, ca să se pătrundă.
Taie chiflele în două, pune câte un burger pe fiecare, alături de felii de castraveţi şi o lingură de ketchup şi serveşte-i împreună cu chipsurile din cartofi dulci şi, dacă vrei, cu salată.
Burgeri din curcan cu ceapa verde si braza cheddar
`
Pofta buna!