Burgeri din curcan cu ceapa verde si braza cheddar

Printeaza

Burgeri din curcan cu ceapa verde si braza cheddar din: carne tocata de curcan, ceapa verde, branza cheddar, cartofi dulci, ulei de masline, chifle, castravete, salata, ketchup.

Ingrediente:Burgeri_din_curcan_cu_ceapa_verde_si_braza_cheddar

  • 500 g carne tocata de curcan (pulpe nu piept)
  • 2 cepe verzi, tocate fin
  • 85 g branza cheddar, rasa
  • 1 kg cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in rondele subtiri
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 chifle integrale
  • 1/4 castrave mic, feliat subtire
  • ketchup
  • salata, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune carnea tocată într-un bol mare, împreună cu ceapa verde, brânza cheddar, sare şi piper. Amestecă bine ingredientele, apoi modelează 4 burgeri de dimensiuni egale. Ţine-i la rece 15 minute.

Pune cartofii dulci într-o tavă mare nonaderentă şi tăvăleşte-i prin 2 linguri de ulei şi nişte sare. Coace-i 30 de minute, întorcându-i pe partea cealaltă la jumătatea duratei.

Incinge restul de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, şi găteşte burgerii 10 minute, până devin aurii. Intoarce-i pe partea cealaltă şi lasă-i tot atât, ca să se pătrundă.

Taie chiflele în două, pune câte un burger pe fiecare, alături de felii de castraveţi şi o lingură de ketchup şi serveşte-i împreună cu chipsurile din cartofi dulci şi, dacă vrei, cu salată.

Burgeri din curcan cu ceapa verde si braza cheddar

Burgeri_din_curcan_cu_ceapa_verde_si_braza_cheddar`

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.