Burgeri din fasole

Printeaza

Burgeri din fasole din: fasole boabe, pesmet, pudra de ardei cayenne, coriandru, ou, iaurt degresat, zeama de lime, chifle.

Ingrediente:Burgeri din fasole

  • 2 conserve x 400 g fasole boabe, spalate si scurse
  • 100 g pesmet
  • 2 lingurite pudra de ardei cayenne
  • 1 legatura coriandru proaspat, tocat
  • 1 ou
  • 150 ml de iaurt degresat
  • zeama de la 1/2 lime
  • 6 chifle pentru burgeri

 

Mod de preparare:

Incinge grătarul sau o tigaie-grill.

Intr-un bol mare, pasează fasolea cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Adaugă pesmetul, pudra de ardei cayenne, jumătate din cantitatea de coriandru şi oul. Asezonează după gust şt amestecă totul cu ajutorul unei furculiţe.

Imparte toată cantitatea în şase şi formează, cu ajutorul mâinilor (udate în prealabil), burgeri. în acest stadiu burgerii pot fi congelaţi. Aşază-i pe grătar şi frige-i aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, până se rumenesc şi devin crocanţi.

Pentru a frige burgerii congelaţi lasă-i pe grătar timp de 20 de minute, până se pătrund.

In timp ce burgerii sunt pe grătar, amestecă restul de frunze de coriandru cu iaurtul, zeama de lime şi o cantitate considerabilă de piper negru. Taie chiflele pe jumătate şi unge-le pe interior cu puţin iaurt.

Serveşte-le umplute cu frunze de salată, câte un burger şi restul de amestec de iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.