Burgeri din naut
PrinteazaBurgeri din naut din: chifle de hamburger, unt, foi de salata, ceapa rosie, rosii cherry, bulgur, apa fiarta, naut, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, praf de copt, pesmet, piper, sare, chimion, boia de ardei, ardei gras, coriandru, ou, ulei.
- 4 chifle de hamburger
- 1-2 lingurite unt
- cateva foi de salata
- 1 ceapa rosie
- 8 rosii cherry
burgeri:
- 100 g bulgur
- 100 ml apa fiarta
- 1 cutie naut (340 g)
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingura faina
- 1 lingura praf de copt
- 50 g pesmet
- piper
- sare
- chimion
- boia de ardei
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 lingura coriandru tocat
- 1 ou
- ulei, pentru uns gratarul
Mod de preparare:
Roşiile se taie jumătăţi, ceapa inele, iar usturoiul se toacă mărunt. Se pune bulgurul într-un castron, se toarnă apă fiartă şi se lasă cca 10 minute.
Năutul se clăteşte sub jet de apă, se scurge şi se mixează. Ceapa şi usturoiul se toacă şi se încorporează în crema de năut.
Se amestecă cu bulgurul şi cu pătrunjelul. Compoziţia se mixează până devine piure. Se pun sare, piper, verdeţuri şi boia de ardei.
Intr-un castron se pun făina, praful de copt şi pesmetul, se amestecă şi se încorporează în năut.
Ardeiul se curăţă se toacă. Se încorporează cu oul şi coriandrul în falafel. Se formează 4 burgeri, care se coc la grătar cca 5-8 minute pe fiecare parte.
Chifele se ung cu unt, apoi se pun: salată, roşii, ceapă, usturoi şi burgerul.
Burgeri din naut
Pofta buna!