Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata
PrinteazaBurgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata din: cartofi, ulei, ceapa rosie, ardei iute, chimion, coriandru, porumb dulce, malai, chifle, salsa, frunze de salata.
- 6 cartofi dulci mari (circa 1,5 kg)
- 2 linguri de ulei, plus extra pentru tavi
- 2 cepe rosii, tocate fin
- 2 ardei iuti, tocati fin
- 1 lingura chimion macinat
- 1 lingura de corinadru macinat
- 340 g porumb dulce din conserva, scurs
- 1 legatura mica de coriandru, tocat
- 200 g malai
- chifle, salsa si frunze de salata, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Inţeapă coaja cartofilor şi aşază-i pe o tavă mare.
Coace-i 45 de minute, până se frăgezesc bine.
Scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcească, între timp, încinge uleiul într-o cratiţă mică, pune în ea ceapa şi ardeii iuţi şi căleşte ambele ingrediente 8-10 minute, până se înmoaie. Lasă-le să se răcească.
Decojeşte cartofii şi adaugă miezul într-un bol alături de ardeii iuţi şi de ceapă.
Pasează totul împreună cu condimentele, până obţii un piure fin. Direct cu ajutorul mâinilor încorporează în piure porumbul dulce, coriandrul, jumătate din mălai, puţină sare şi piper.
Modelează amestecul sub forma a 10 burgeri.
Tăvăleşte-i cu grijă prin restul de mălai şi îndepărtează excesul. Aşază burgerli pe tăvi de copt unse cu ulei şi dă-l la frigider cel puţin 30 de minute. Aprinde grătarul.
Când flăcările se domolesc, pune o tigaie nonaderentă mare, bine unsă cu ulei, sau o tavă de copt cu fund gros pe grătar.
Găteşte burgerii în tigaie sau pe tavă timp de 10 minute pe flecare parte, până se rumenesc.
O alternativă este să încingi cuptorul la 220°C şi să găteşti burgerii în tăvi timp de 15 minute. Serveşte-i în chifle cu salsa, ceapă şi frunze de salată.
Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata
Pofta buna!
Au fost buni burgerii?