Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa
PrinteazaO reteta delicioasa de Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa din: fasole boabe, paine, chili, coriandru, ou, salsa, iaurt degresat, faina integrala, avocado, ceapa rosie si frunze de salata.
- 2 conserve a câte 400g de fasole boabe, spălată şi scursă de apă
- 100g de pâine fărâmiţată
- 2 linguriţe chili pisat de tărie medie
- un bucheţel de coriandru, cu tulpinile şi frunzele tocate
- un ou
- 200g salsa
- 150ml de iaurt degresat
- zeama de la ½ de lămâie verde
- 6 chifle din faină integrală
- felii de avocado, ceapă roşie şi frunze de salată, pentru decor
Mod de preparare:
Se încinge aragazul la putere maximă. Într-un bol mare, se pasează fasolea cu ajutorul unui tel pentru piure. Se adaugă pâinea fărâmiţată, chili, tulpinile şi jumătate din frunzele de coriandru, oul şi 2 linguri de sos salsa; se condimentează după gust şi se amestecă cu ajutorul unei furculiţe.
Se împarte toată cantitatea în 6 părţi şi se formează cu mâinile (udate în prealabil) burgeri. În acest stadiu burgerii pot fi congelaţi. Se aşază pe o tavă şi se frig aprox. 4-5 minute pe fiecare parte până prind o culoare aurie şi devin crocanţi.
Pentru a prepara burgerii congelaţi, se încinge aragazul la 200ºC şi se lasă la prăjit 20-30 de minute până se pătrund.
În timp ce burgerii se prăjesc, se amestecă restul de frunze de coriandru cu iaurtul, zeama de lămâie şi o cantitate considerabilă de piper negru. Se înjumătăţesc chiflele şi se ung înăuntru cu puţin iaurt.
Se servesc umplute cu frunze de salată, avocado, ceapă, câte un burger şi restul de amestec de zeamă de lămâie, iaurt şi sos salsa. Reteta preluata de aici.
Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa
Pofta buna!