Burgeri pentru micul dejun
PrinteazaO reteta simpla de burgeri pentru micul dejun din: piept de curcan, orez, piure de prune uscate, mustar Dijon, salvie si rozmarin. Trebuie neapărat să pregătiti aceşti burgeri pentru a avea o gustare perfectă. Deoarece smt din carne de curcan şi alte câteva ingrediente secrete, conţinutul de grăsimi este mai mic de un gram pe porţie.
- 450 g piept de curcan dezosat si fara piele
- 115 g orez brun sau Basmati fiert
- 4 linguri piure de prune uscate
- 1 lingura mustar Dijon
- 1/2 lingurita salvie uscata
- 1/2 lingurita rozmarin uscat, sfaramat sau maruntit
Mod de preparare:
Se taie pieptul de curcan în bucăţi mari. Se prelucrează într-un robot de bucătărie până când carnea este tocată mai mare. Se transferă carnea de curcan tocată într-un castron. Se adaugă orezul, piureul de prune, muştarul, salvia şi rozmarinul şi se amestecă doar cât să se combine.
Se formează din compoziţie 12 burgeri de aproximativ 5 cm în diametru. Se unge o tavă cu ulei de măsline. Se încinge grătarul din cuptor la o temperatură medie. Se aşază burgerii în tavă sub grătar şi se lasă 3 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine pătrunşi.
Pentru ca prepararea să meargă mai uşor, se pregătesc burgerii cu o seară înainte, se ţin la frigider, pe o farfurie acoperită cu folie de plastic Burgerii fiind reci, se calculează la timpul de prăjire aproximativ 30 de secunde în plus pentu fiecare parte.
Se poate înlocui carnea de curcan cu piept de pui tocat sau cu carne slabă de porc tocată. Piureul preparat din prune uscate este nemaipomenit pentru a găti sănătos. In această reţetă piureul înlocuieşte grăsimea, dar poate fi folosit ca substitut pentru unt, margarină sau alte grăsimi când se pregătesc mâncăruri la cuptor.
Burgeri pentru micul dejun
Poftă bună!