Burgeri vegetali cu nuci si busuioc
PrinteazaBurgeri vegetali cu nuci si busuioc din: seminţe de in, seminţele de floarea-soarelui sau de nuci sau nuci pecan ori alune, suc de lămâie, apa, morcov, ceapă, busuioc, mărar, ardei, sare, usturoi.
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă de seminţe de in, măcinate
- 2 ceşti de seminţele de floarea-soarelui (înmuiate în apă) sau de nuci (înmuiate în apă), nuci pecan ori alune
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1/4 ceaşcă de apă, după nevoie
- 1 ceaşcă de morcov, tocat
- 1/4 ceaşcă de ceapă, tocată
- 4 linguri de busuioc, mărunţit
- 2 linguri de mărar, mărunţit
- 1 lingură de ardei, mărunţit
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 căţel de usturoi, pisat
Mod de preparare:
Intr-un mixer, procesaţi seminţele de in şi de floarea-soa- relui, împreună cu sticul de lămâie şi puţină apă, pentru a obţine un aluat de aceaşi consistenţă cu a untului de ara- hide cremos.
Combinaţi toate ingredientele şi procesaţi-le până se amestecă bine, dar rămân grunjoase. Poate fi necesar să mai adăugaţi puţină apă, pentru a vă fi mai uşor să frământaţi turtiţe din mixtură.
Puneţi turtiţele pe tăvile deshidratorului şi deshidrataţi-le între opt şi douăsprezece ore, la 46 grade C.