Burgeri vegetarieni
PrinteazaO reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte, usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval, chifle, zacusca, salata si rosii.
- 800 g cartofi, taiati pentru prajit
- 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura
- 100 g paine alba
- 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 ou
- 60 g parmezan, razuit
- 75 g sfecla rosie, razuita
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 4 felii cascaval sau branza
- 4 chifle
- 3 linguri zacusca, pentru servit
- 1 salata verde mica
- 2 rosii, taiate felii
Mod de preparare:
Presară cartofii cu amestecul de condimente si prăjeşte-i la cuptor sau pe foc. Mărunţeşte într-un tocător electric pâinea, adajgâ lintea, usturoiul, oul şi parmezanul. Adaugă piper şi sfecla şi modelează 4 burgeri; prăjeşte-i în bazin de ulei 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
Aşaza-i în tava de copt şi dă-i la cuptorul preîncălzit la semnul 7/220 C. Pune deasupra fiecărui burger câte o felie de brânză şi apoi dă la grilul încins 1 minut, împreună cu partea superioară a chiflelor, până când brânza se topeşte şi pâinea se rumeneşte. Unge chiflele cu zacuscă, aşaza salată verde, câte un burger şi roşii. Serveşte cu cartofi prăjiţi.
Burgeri vegetarieni
Pofta buna!