Burgeri de vita cu boia si busuioc

Printeaza

Burgeri de vita cu boia si busuioc din: carne de vita, ceapa, ou, usturoi, pesmet, sos de roşii (sau ketchup), muştar, zahăr brun, piper, oţet balsamic, boia dulce, ulei, busuioc, marar.

 

Ingrediente:

  • 600 g carne
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură pesmet
  • 1 lingură sos de roşii (sau ketchup)
  • 1 lingură muştar
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • piper
  • 1 linguriţă oţet balsamic
  • 1 linguriţă boia dulce
  • ulei
  • busuioc uscat
  • 1/2 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi carnea de pieliţe, apoi o dai prin maşina de tocat şi o ames­teci, într-un vas adânc, cu ceapa şi usturoiul mărunţite.

Separat, faci un amestec din zahăr, oţet balsamic, sos de roşii, muştar, busuioc, boia dulce, pesmet, piper şi oul întreg, bătut în prealabil.

Adaugi la sfârşit mărarul şi combini acest amestec cu carnea, frământând bine.

Impărţi carnea tocată în 8 porţii egale, le turteşti şi le ungi cu un pic de ulei, pe ambele părţi, şi le laşi deoparte 10-15 minute.

Le poţi frige la grătar sau la cuptor, într-o tavă în care ai pus hârtie de copt.

 

Burgeri de vita cu boia si busuioc

Burgeri de vita cu boia si busuioc

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Am pofta de niste burgeri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.