Burgonya gulyas

Printeaza

Burgonya gulyas din: ceapa verde, cartofi, rosii, ardei grasi, ulei, faina, boia, pasta de rosii, sare, piper si tarhon.

Ingrediente:

  • 1 legatura ceapa verde
  • 800 g cartofi noi
  • 250 g rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri ulei
  • 20 g faina
  • 2 lingurite boia
  • 1-2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Pui la călit ceapa, curăţată şi tocată şi pui peste ceapă făina. Când s-a rumenit puţin, adaugi pasta de roşii, boiiaua, amesteci şi torni circa 1/2 l apă. Apoi adaugi cartofii noi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

După un clocot, pui şi roşiile tăiate în cubuleţe, după ce, în prea­labil au fost trecute prin apa clocotită ca să se cureţe mai bine de coajă.

Adaugi şi arde­iul tocat. Potriveşti gustul de sare şi piper şi mai pui 1-2 fire de usturoi verde.

Fierbi gulyasul la foc domol şi, dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină apă. Fierbi până se înmoaie cartofii. La sfârşit pui tarhonul tocat.

Ca decor, poţi pune în farfurie frunze de pătrunjel sau de tarhon verde.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.