Burrito
PrinteazaBurrito din: carne de vita, tortilla, usturoi, suc de lamaie, oregano, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 600 g carne de vită
- 12 plăcinte tortilla
- 2 căţei de usturoi
- o ceapă mică
- puţin suc de lămâie
- o lingură oregano
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat
- o lingură de ulei
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se freacă împreună cu un amestec (trecut prin mixer) de usturoi, suc de lămâie, oregano, piper şi sare.
Se lasă la macerat circa 6 ore, se prăjeşte, se împarte în bucăţi mici şi se usucă circa 5 ore. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.
Se prăjeşte în ulei încins. Se adaugă carnea de vită uscată şi se prăjeşte până se rumeneşte bine. Se adaugă sare şi se amestecă.
Tortilla se încălzeşte în cuptor. Pe fiecare tortilla se aşază câteva linguri de carne şi se rulează. Se serveşte fierbinte, cu sos.
Pofta buna!