Burritos cu legume

Printeaza

Burritos cu legume din: faina, drojdie, apa, sare, fasole pestrita, boabe de porumb, ciuperci, ardei gras, ceapa, rosie, dovlecel, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g faină albă
  • 1 lingură drojdie uscată (pulbere)
  • 100 ml apă călduţă
  • sare

pentru burritos:

  • 250 g fasole pestriţă fiartă (din conservă)
  • 140 g boabe de porumb (din conservă)
  • 100 g ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă mică
  • 1 roşie
  • 1  dovlecel mic
  • 2 frunze de salată verde sau salată aisberg
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron faina, drojdia şi un praf de sare, adaugă apa călduţă şi amestecă bine. Frământă până când obţii un aluat omogen, apoi lasă-l să se odihnească 15 minute. Imparte aluatul în 4 părţi egale, pune-le pe o suprafaţă presărată cu faină şi întinde din ele foi cu sucitorul. Coace 4 tortillas, la foc mic, într-o tigaie neaderentă, apoi ţine-le la cald.

Taie dovlecelul şi roşia cubuleţe. Curăţă ardeiul gras, îndepărtând seminţele, spală frunzele de salată şi ciupercile, zvântă-le şi taie-le julien. Incinge 3 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşte în el, câteva minute, ceapa tăiată julien.

Pune legumele tăiate peste ceapă şi adaugă fasolea şi boabele de porumb scurse de lichidul din conservă.

Potriveşte gustul cu sare şi piper şi înăbuşă-le, la foc mic, circa 10 minute. Incălzeşte tortillas dacă s-au răcit între timp, aşază umplutura pregătită pe mijlocul lor, rulează-le şi serveşte-le calde. Poţi servi ca garnitură fasole bătută sau sos guacamole.

Burritos cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.