Burta si bacon in aluat
PrinteazaBurta si bacon in aluat din: usturoi, pătrunjel, ceapă, cuişoare, foi de dafin, cimbru, vin alb, sare de mare, piper, arei iute, foaie de aluat minune, ou.
Ingrediente:
- 1 căţel de usturoi tocat
- 1 mâna pătrunjel
- 1 ceapă tăiată felii
- 2 cuişoare
- 2 foi de dafin
- 1 praf cimbru
- 200 ml vin alb
- sare de mare şi piper proaspăt măcinat
- 1 ardei iute tocat
- 1 foaie de aluat
- 1 ou
Mod de preparare:
Forma de sufleu se tapetează cu felii de bacon (două dintre ele se pun deoparte). Se aşază deasupra un strat de fâşii de burtă, se sărează şi se piperează.
Se acoperă cu un strat de legume cu usturoi şi condimente şi se continuă la fel până ce se epuizează ingredientele.
Se aşază deasupra restul de felii de bacon, se toarnă vinul şi se acoperă strâns forma.
Se coace cca 2 ore în cuptorul încins la 180 ‘C. La final se acoperă cu o foaie de aluat minune, care se unge cu ou bătut.
Se mai coace puţin, ca aluatul să devină auriu. Se serveşte direct din forma de sufleu.
Burta si bacon in aluat
Pofta buna!