Burta si bacon in aluat

Printeaza

Burta si bacon in aluat din: usturoi, pătrunjel, ceapă, cuişoare, foi de dafin, cimbru, vin alb, sare de mare, piper, arei iute, foaie de aluat minune, ou.

Ingrediente:

  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 1 mâna pătrunjel
  • 1 ceapă tăiată felii
  • 2 cuişoare
  • 2 foi de dafin
  • 1 praf cimbru
  • 200 ml vin alb
  • sare de mare şi piper proaspăt măcinat
  • 1 ardei iute tocat
  • 1 foaie de aluat
  • 1 ou

Mod de preparare:

Forma de sufleu se tapetează cu felii de bacon (două dintre ele se pun de­oparte). Se aşază deasupra un strat de fâşii de burtă, se sărează şi se piperează.

Se acoperă cu un strat de legume cu usturoi şi condi­mente şi se continuă la fel până ce se epuizează ingre­dientele.

Se aşază deasupra restul de felii de bacon, se toarnă vinul şi se acoperă strâns forma.

Se coace cca 2 ore în cuptorul încins la 180 ‘C. La final se acoperă cu o foaie de aluat minune, care se unge cu ou bătut.

Se mai coace puţin, ca aluatul să devină auriu. Se serveşte direct din forma de sufleu.

 

Burta si bacon in aluat

Burta si bacon in alaut

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.