Burta de crap – saramura

Printeaza

Burta de crap,saramura din: peste, lamaie, ulei, ardei.

Ingrediente:Burta de crap - saramura

  • 1,500 kg peşte
  • lămîie şi ulei (de uns peştele)
  • ardei mici verzi
  • saramură cu ardei roşu

 

 

Mod de preparare:

Curăţăm crapul şi tăiem capul şi coa­da ; apoi îl despicăm în două jumătăţi.

Separăm burta printr-o tăietură făcută în lungul fiecărei jumătăţi, de la cap spre coadă, prin dreptul şirei spinării.

Spălăm bucăţile, le lăsăm să se scurgă de apă, le ungem cu lămîie şi lăsăm să stea pu­ţin ; pe urmă le ştergem bine cu un şervet.

Pregătim jarul şi grătarul. Cînd grătarul s-a înroşit, ungem cu ulei bucata de burtă,

O punem pe grătar şi o rumenim pe amîndouă părţile. Procedăm la fel şi cu a doua jumătate. Cînd sunt gata, radem punctele negre de arsură.

Punem bucăţile într-un vas lung, fa­cem saramura şi turnăm deasu­pra. Lăsăm să dea clocot, punem bu­căţi de ardei roşu şi cîteva boabe de piper negru.

După ce s-a răcorit, scoatem bucăţile de burtă cu două lopăţele de metal sau cu două cuţite late şi le aşezăm pe o far­furie lungă, adîncă.

Turnăm deasura sa­ramura strecurată şi ducem farfuria la rece. Servim cu ardei mici, verzi, şi mămăliguţă.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Saramura gustoasa de peste

Saramura gustoasa de peste

Saramura gustoasa de peste din: peste, ardei, rosii, ardei iuti, usturoi, ulei, cimbru, dafin, mpatrunjel, otet, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peste (caras, păstrăv, crap) 3 ardei (2 verzi şi 1 rosii) 2 rosii 2-3 ardei iuţi 4-6 căţei de usturoi 4 linguri ulei 2 fire cimbru 2 foi de dafin 1/2 legătură pătrunjel 3 linguriţe […]

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Interesanta saramura asta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.