Burta de crap,saramura din: peste, lamaie, ulei, ardei.
Ingrediente:
1,500 kg peşte lămîie şi ulei (de uns peştele) ardei mici verzi saramură cu ardei roşu
Mod de preparare:
Curăţăm crapul şi tăiem capul şi coada ; apoi îl despicăm în două jumătăţi.
Separăm burta printr-o tăietură făcută în lungul fiecărei jumătăţi, de la cap spre coadă, prin dreptul şirei spinării.
Spălăm bucăţile, le lăsăm să se scurgă de apă, le ungem cu lămîie şi lăsăm să stea puţin ; pe urmă le ştergem bine cu un şervet.
Pregătim jarul şi grătarul. Cînd grătarul s-a înroşit, ungem cu ulei bucata de burtă,
O punem pe grătar şi o rumenim pe amîndouă părţile. Procedăm la fel şi cu a doua jumătate. Cînd sunt gata, radem punctele negre de arsură.
Punem bucăţile într-un vas lung, facem saramura şi turnăm deasupra. Lăsăm să dea clocot, punem bucăţi de ardei roşu şi cîteva boabe de piper negru.
După ce s-a răcorit, scoatem bucăţile de burtă cu două lopăţele de metal sau cu două cuţite late şi le aşezăm pe o farfurie lungă, adîncă.
Turnăm deasura saramura strecurată şi ducem farfuria la rece. Servim cu ardei mici, verzi, şi mămăliguţă .
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Saramura gustoasa de peste din: peste, ardei, rosii, ardei iuti, usturoi, ulei, cimbru, dafin, mpatrunjel, otet, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peste (caras, păstrăv, crap) 3 ardei (2 verzi şi 1 rosii) 2 rosii 2-3 ardei iuţi 4-6 căţei de usturoi 4 linguri ulei 2 fire cimbru 2 foi de dafin 1/2 legătură pătrunjel 3 linguriţe […]
Saramura de salau Cum se prepara Saramura de salau Pofta buna!
Pofta buna!
Interesanta saramura asta asta