Burta de porc umpluta cu legume
PrinteazaBurta de porc umpluta
- 3 burţi de porc
- 1 linguriţă piper pisat
- 2 legături groase de pătrunjel
- 1 morcov
- 3 linguri iaurt
- 1 căpăţână usturoi
- 5 cepe
- 2 legături groase de mărar
- 1 jumătate lingură sare
- 1 lingură untură de rinichi
- 100 ml otet
Mod de preparare:
Se spală burţile, se opăresc, se rad de pieliţele zbârcite, se freacă cu sare şi mălai, se mai opăresc o dată .Se pun 2 burţi la fiert, în 3 1 apă, cu 2 cepe .
După 1 oră se scot, se scurg, se toacă cu încă 2 cepe crude se toacă verdeaţa se freacă burţile tocate cu jumătate din verdeaţă, sarea şi piperul pisat.
Se umple burta nefiartă, se coase bine, se dă la fiert în zeama de la celelalte burţi, la care se adaugă oţet.
Se completează cu apă, să fiarbă îmbelşugat 2 ore.
Se încinge cuptorul .Se toacă 1 ceapă, 1 morcov .După 2 ore aproximativ, la zeamă se adaugă ceapa, morcovul şi untura se dă la cuptor, acoperit, la foc molcom încă 1 oră şi mai bine.
Se toacă usturoiul, se freacă cu iaurt şi zeama de la fiertură.Se toarnă usturoiul peste burtă sosul n-ar trebui să fi rămas mai mult de 1 litru .
Mai fierbe încă o jumătate de oră, să se îngroaşe sosul .
Se scoate din cuptor, se presară cu verdeaţa rămasă, se oferă fierbinte, cu mujdei, ardei iute sau murături.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- burta de porc umpluta cu carne
De mult ma tin sa fac reteta asta… poate reusesc sa fac si eu o burta de porc umpluta