Burta de porc cu orez
PrinteazaBurta de porc cu orez din: unt, orez basmati, apa, burta de porc, ulei, usturoi, ceapa verde, sare si piper.
- 2 linguri de unt nesarat
- 2 cesti orez basmati
- 3 cesti de apa
- 1 bucata burta de porc, feliata
- ulei, pentru prăjit
- 6 catei de usturoi , tocati
- 1-2 fire ceapa verde, feliata
- sare si piper
Mod de preparare:
Intr-o oala mica la foc mediu se topeste untul . Adaugati orezul. Amestecati usor.
Prajiti timp de 2-3 minute, apoi se adauga apa. Asezonati cu sare si amestecati pentru a se combina.
Cand incepe sa clocoteasca, acoperiti oala cu un capac etans si dati focul la mic. Gatiti orezul 40 de minute.
Apoi opriti focul si lasati sa se odihneasca cel putin 10 minute. Scoateti capacul si transferati intr-un bol.
Incalziti uleiul intr -un wok la foc mediu. Intre timp aasezonati burta de porc cu sare si piper pe ambele parti.
Adaugati in wok si prajiti cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Transferati pe o farfurie in care ati pus prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul. Taiati burta de porc in bucati mici.
Se scurge grasimea din wok, lasand aproximativ 2 linguri de ulei.
Se adauga usturoiul tocat si ceapa verde tocata, apoi se amesteca pentru un minut sau doua.
Adaugati orezul, asezonati cu sare si piper si gatiti 2-3 minute.
Serviti burta de porc crocanta pe pat de orez basmati si garnisiti cu ceapa verde tocata.
Pofta buna!