Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

Printeaza

O reteta de buseuri cu caracatita, cartofi si masline negre din: buseuri simple, caracatita, telina, fenicul, masline negre, ulei de masline extravirgin, cartofi, foaie de dafin, capere, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

  • 20 buşeuri simple (cumpărate de la patiserie)
  • 300 g caracatiţă
  • 100 g ţelină rasă
  • 100 g fenicul
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri capere
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe caracatiţa, timp de 30 de minute, într-o oală încăpătoare, împreună cu foaia de dafin, vinul, ţelina, feniculul şi cartofii întregi. Toacă pătrunjelul şi amestecă-1 cu măslinele şi caperele tăiate mai mari.

Taie caracatiţa în bucăţi, curăţă cartofii de coajă şi taie-i cubuleţe. Pune toate ingredientele într-un vas şi condimen­tează cu sare, piper, după gust, şi ulei de măsline extravirgin, şi amestecă uşor. Incălzeşte buşeurile în cuptor şi umple-le cu compo­ziţia pregătită. Decorează cu câteva frunzuliţe de mărar şi serveşte-le imediat.

Pornind de la caracatiţa fiartă (ca în cazul reţetei noastre), poţi să o tai în bucăţi şi s-o dai la cuptor 5 minute, la 250° C, cu un căţel de usturoi, un fir de ulei şi cimbru. Scoate-o pe un platou şi serveşte-o cu o salată preparată din 100 g de fenicul, 400 g de cicoare (tăiată în fâşiuţe), frunze de coriandru, roşii feliate şi lamele de trufa neagră, asezonată cu sos vinegretă (ulei, sare, puţină zeamă de lămâie şi trufa neagră tocată mărunt).

Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.