Buseuri cu creier si ciuperci

Printeaza

Buseuri cu creier si ciuperci din: buseuri, creier, ciuperci, vin, sare, piper, oua, dafin.

Ingrediente:Buseuri cu creier si ciuperci

  • 72 buşeuri coapte
  • 600 g creier
  • 100 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 7 foaie dafin
  • 3/4 pahar vin
  • 3 gălbenuşuri
  • 3/4 lingură făină
  • 80 g unt
  • 7 1/2 lingură smîntînă

 

Mod de preparare:

Creierul se curăţă de pieliţă şi se pune în apă rece. Se pune apoi la fiert cu puţină apă, sare, piper, dafin şi cu vinul.

După 10 minute se scoate şi din zeama se face un sos cu făină şi unt. Sosul se mai fierbe 5 minute cu ingredientele şi se drege cu 3 gălbenuşuri şi cu smantana.

Se amestecă cu ciupercile sotate şi creierul, se umplu buşeu­rile şi se servesc calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.