Buseuri cu creier si ciuperci
PrinteazaBuseuri cu creier si ciuperci din: buseuri, creier, ciuperci, vin, sare, piper, oua, dafin.
- 72 buşeuri coapte
- 600 g creier
- 100 g ciuperci
- sare
- piper
- 7 foaie dafin
- 3/4 pahar vin
- 3 gălbenuşuri
- 3/4 lingură făină
- 80 g unt
- 7 1/2 lingură smîntînă
Mod de preparare:
Creierul se curăţă de pieliţă şi se pune în apă rece. Se pune apoi la fiert cu puţină apă, sare, piper, dafin şi cu vinul.
După 10 minute se scoate şi din zeama se face un sos cu făină şi unt. Sosul se mai fierbe 5 minute cu ingredientele şi se drege cu 3 gălbenuşuri şi cu smantana.
Se amestecă cu ciupercile sotate şi creierul, se umplu buşeurile şi se servesc calde.
Pofta buna!