Buseuri cu creier
PrinteazaBuseuri cu creier
Pentru: 12 persoane
- 72 buşeuri coapte
- 600 g creier
- 100g ciuperci
- sare
- piper
- 7 foaie dafin
- 3/4 pahar vin
- 3 gălbenuşuri
- 3/4 lingură făină
- 80 g unt
- 7 1/2 lingură smîntînă
Mod de preparare:
Creierul se curăţă de pieliţă şi se pune în apă rece, schimbîndu-se apa de 2-3 ori. Se pune apoi la fiert cu puţină apă, sare, piper, dafin şi cu vinul.
După 10 minute se scoate şi ai zeama se face un sos suprem cu făină şi unt.
Sosul se mai fierbe 5 minute cu ingredientele şi se drege cu 3 gălbenuşuri şi cu smîntînă.
Se amestecă cu ciupercile sotate şi creierul, se umplu buşeurile şi se servesc calde (v. reţeta buseuri simple).
Pofta buna!