Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă
PrinteazaO reteta de buseuri cu crema, capsuni si menta din: foitaj, ou, iaurt slab, zahar pudra vanilat, smantana, cacao, capsuni, menta, zahar si cacao.
- 1 pachet de foitaj
- 1 ou
pentru cremă:
- 200 g iaurt slab
- 1 lingură zahăr pudră vanilat
- 50 ml smântână dulce
- 1 linguriţă cacao
pentru căpşuni:
- 250 g căpşuni
- 1 crenguţă de mentă
- 1 lingură zahăr
pentru decor:
- 10 g cacao
Mod de preparare:
Freacă iaurtul cu zahărul pudră vanilat. Bate smântână până devine frişcă, încorporeaz-o în iaurt şi pune compoziţia în frigider.
Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe; taie-le bucăţele şi presară-le cu zahăr. Toacă frunzele de mentă, amestecă-le cu căpşunile şi lasă la macerat 30 de minute.
Decupează din foaia de foitaj 24 de cercuri cu o formă cu marginile dantelate sau cu un cuţit. Cu o formă mai mică sau cu un cuţit decupează partea centrală a 12 cercuri şi scoate-o. Suprapune inelele astfel obţinute peste cercurile întregi, unge-le cu ou şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească.
Umple golul din mijloc cu crema de iaurt, alternând cu bucăţi de căpşuni marinate cu mentă. Presară-le cu cacao şi serveşte-le.
Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă
Pofta buna!