Buseuri cu crema

Printeaza

Buseuri cu crema din: apa, unt, faina, oua, sare, unt, zahar, oua, cacao neagra, sare.

Ingrediente:Buseuri cu crema

pentru buseuri:

  • 200 ml apa
  • 100 g unt
  • 150 g faina cernuta
  • 4 oua mari
  • sare

pentru crema:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 60 g cacao neagra
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune la fiert apa, untul şi sarea. Când dă în fiert, ia de pe foc şi toarnă făina dintr-odată. Amestecă repede, până ce obţii un aluat omogen care nu se lipeşte de oală. Lasă să se răcorească, apoi adaugă ouăle unul câte unul, amestecând energic după fiecare până ce se încorporează.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi formează, cu poche-ul, buşeuri, la oarecare distanţă unul de celălalt, pentru că vor creşte. Dă la cuptorul încins în prealabil, la foc tare, până ce se umflă. Dă focul mai încet şi lasă-le câteva minute ca să se rumenească.

Scoate buşeurile din cuptor, iar în timp ce se răcesc, prepară crema: freacă gălbenuşurile cu zahăr până ce se topeşte, apoi adaugă untul şi cacaua. Amestecă. La final, adaugă albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi amestecă din nou, uşor, până ce se încorporează.

Umple buşeurile (înăuntru sunt aproape goale) cu cremă, cu ajutorul poche-ului. Dă la frigider vreo 15-20 de minute înainte să le serveşti. Presară (sau nu) pe ele zahăr vanilat.

Buseuri cu crema

Buseuri cu crema

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.