Buseuri cu crema
PrinteazaBuseuri cu crema din: apa, unt, faina, oua, sare, unt, zahar, oua, cacao neagra, sare.
pentru buseuri:
- 200 ml apa
- 100 g unt
- 150 g faina cernuta
- 4 oua mari
- sare
pentru crema:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 6 oua
- 60 g cacao neagra
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert apa, untul şi sarea. Când dă în fiert, ia de pe foc şi toarnă făina dintr-odată. Amestecă repede, până ce obţii un aluat omogen care nu se lipeşte de oală. Lasă să se răcorească, apoi adaugă ouăle unul câte unul, amestecând energic după fiecare până ce se încorporează.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi formează, cu poche-ul, buşeuri, la oarecare distanţă unul de celălalt, pentru că vor creşte. Dă la cuptorul încins în prealabil, la foc tare, până ce se umflă. Dă focul mai încet şi lasă-le câteva minute ca să se rumenească.
Scoate buşeurile din cuptor, iar în timp ce se răcesc, prepară crema: freacă gălbenuşurile cu zahăr până ce se topeşte, apoi adaugă untul şi cacaua. Amestecă. La final, adaugă albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi amestecă din nou, uşor, până ce se încorporează.
Umple buşeurile (înăuntru sunt aproape goale) cu cremă, cu ajutorul poche-ului. Dă la frigider vreo 15-20 de minute înainte să le serveşti. Presară (sau nu) pe ele zahăr vanilat.
Buseuri cu crema
Pofta buna!