Buseuri cu gem si frisca
PrinteazaBuseuri cu gem si frisca din: gem de capsuni sau cirese, frisca, ou, margarina, faina, smantana, rom, apa minerala, lamaie, sare.
Ingrediente:
- gem de căpsuni sau de cireşe
- 300 g frişca
- 1 ou
Ingrediente aluat:
- 280 g margarina
- 475g făină
- 2 linguri cu smântână
- l lingură cu rom
- apă minerală
- 2 gălbenuşuri
- 1 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă margarina cu restul de făină şi sucul de lămâie, întinde aluatul şi unge-l cu amestecul de margarina. Impătureşte şi lasă la rece o oră.
Intinde apoi o foaie mai groasă şi, cu ajutorul unei forme, taie cercuri. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Unge-le cu ou bătut şi coace-le la cuptor cam 30 de minute. Taie buşeurile pe jumătate şi pune între ele un strat generos de gem şi friscă.
Pofta buna!