Buseuri cu gem si frisca

Printeaza

Buseuri cu gem si frisca

Buseuri cu gem si frisca din: gem de capsuni sau cirese, frisca, ou, margarina, faina, smantana, rom, apa minerala, lamaie, sare.

Ingrediente:

  • gem de căpsuni sau de cireşe
  • 300 g frişca
  • 1 ou

 

Ingrediente aluat:

  • 280 g margarina
  • 475g făină
  • 2 linguri cu smântână
  • l lingură cu rom
  • apă minerală
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă margarina cu restul de făină şi sucul de lămâie, întinde aluatul şi unge-l cu amestecul de margarina. Impătureşte şi lasă la rece o oră.

Intinde apoi o foaie mai groasă şi, cu ajutorul unei forme, taie cercuri. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Unge-le cu ou bătut şi coace-le la cuptor cam 30 de minute. Taie buşeurile pe jumătate şi pune între ele un strat generos de gem şi friscă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.