Buseuri cu peste si fileuri de ansoa
PrinteazaBuseuri cu peste si fileuri de ansoa
Pentru: 12 persoane
- 72 buşeuri coapte
- 7 cutie fileuri de anşoa
- 750 g peşte de mare
- 150 g roşii
- 3 funduri de anghinară
- boia iute
- 3/4 păhărel vin roşu
- cimbru
- 80 g unt
- 1 1/2 pahar supă
- 3/4 lingură faină
- 3 căţei usturoi
Mod de preparare:
Peştele se fierbe (poşează) în puţină supă şi vin roşu, apoi se dă la rece şi se taie bucăţele egale.
In zeama în care a fiert se face un sos suprem cu unt, făină şi smîntînă.
Se mai fierbe 2-3 minute cu usturoiul, roşiile, anghinarea şi fileurile de anşoa, toate tăiate julien. La urmă se pune peştele tăiat, se umplu buşeurile, se pun căpăcelele şi se servesc fierbinţi (vezi reteta buseuri simple).
Pofta buna!