Buseuri cu rinichi, sunca, masline si ciuperci
PrinteazaBuseuri cu rinichi, sunca, masline si ciuperci
Pentru:12 persoane
- 72 buşeuri coapte
- 300 g rinichi
- 200 g şuncă
- 150 g măsline verzi
- 3/4 pahar vin roşu
- 3/4 lingură făină
- 7 1/2 lingură bulion pastă
- 3 linguri sos de friptură
- 150 g ciuperci fierte
- 60 g unt
- sare
- piper
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Rinichii se spală bine, se taie felii subţiri şi se sotează în unt sau ulei, 1 ceapă tocată, apoi făina, bulionul, supa, sosul de friptură, vinul roşu, sarea şi piperul.
Se scot sîmburii măslinelor, se taie julien, de asemenea şunca şi ciupercile.
Se amestecă cu sosul, se mai fierb 4 minute, se umplu buşeurile, se pun căpăcelele şi se servesc fierbinţi (v. reţeta buseuri simple).
Pofta buna!