Buseuri cu sparanghel, napi si ciuperci
PrinteazaBuseuri cu sparanghel,napi si ciuperci
Pentru:12 persoane
- 72 buşeuri coapte
- 400 g sparanghel
- 300 g ciuperci
- 4 funduri de anghinară sau 300 g napi
- 80 g unt
- 3/4 lingură făină
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 3/4 pahar lapte
- 3 linguri smîntînă
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţele, începînd de la vîrfuri atît cit este fraged. Napii se curăţă şi se fierb 6 minute în apă cu sare.
Ciupercile curăţate şi spălate se taie felii scurte şi se sotează în unt cu făină şi ceapă tocată, apoi se fierb cu lapte, sare şi piper.
Se termină cu smîntînă şi mărarul tocat.
Se amestecă sparanghelul, napii şi cupercile şi se umplu buşeurile.
Cotoarele de sparanghel rămase se pot întrebuinţa la prepararea unei supe creme (v. reţeta buseuri simple).
Pofta buna!