Buseuri de castravete umplute
PrinteazaBuseuri de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina, smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci, hrean, naut si ulei de masline.
- 1 castravete mediu
- 100 g garnitura la alegere
- sare si piper macinat
pentru garnitura de crabi:
- 1 foaie de gelatina
- 1 lingurira de samntana lichida
- 80 g carne de crabi (proaspeti sau din conserva)
- 1 lingura cu pulpe de rosii
- 1 lingurita cu ciboulette tocata
pentru garnitura de hrean:
- 1 foaie de gelatina
- 1 g branza de vaci
- 1 lingura cu hrean ras
pentru garnitura orientala:
- 100 g naut prajit sau natur (in cosnerva)
- 1 lingura cu ulei de masline
Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi castravetele. Tăiaţi-i capetele, pentru a obţine un cilindru, şi curăţaţi coaja cu un cuţit economic, trasînd benzi regulate. Tăiaţi-l bucăţi de circa 2 cm grosime. Scobiţi pînă la jumătate interiorul fiecărei bucăţi, cu o linguriţă, săraţi uşor şi puneţi bucăţile cu gura în jos, pe rînd, pe un grătar, pentru a se scurge.
Preparaţi garniturile: Pentru garnitura de crab, spălaţi gelatina şi apoi lăsaţi-o să se înmoaie încet în smîntînă încălzită înainte. Adăugaţi în smîntînă carnea de crab, pulpa de roşii şi ciboulette, săraţi, piperaţi, amestescaţi bine şi lăsaţi să se răcească.
Pentru garnitura de hrean, mărunţiţi şi topiţi gelatina pe foc domol, într-o crăticioară în care aţi pus o lingură de apă. încorporaţi brînza de vaci, adăugaţi hreanul, săraţi şi piperaţi. Amestecaţi şi puneţi la frigider.
Pentru garnitura orientală, frecaţi năutul cu ulei de măsline, puţină sare şi piper, timp de 3-6 minute, pînă obţineţi un piure fin, adăugind eventual puţină apă rece pentru a subţia amestecul.
Ornaţi fiecare bucată de castravete cu garnitura aleasă, formînd un mic con. Aranjaţi buşeurile cu grijă pe o tavă şi puneţi-le la frigider. Serviţi ca antreu sau la o masă tip bufet.
Pofta buna!