Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare
PrinteazaBuseuri de pui cu garnitura de sote de mazare
Pentru: 12 persoane
- 12 buşeuri coapte
- 7 pui de circa 1 kg
- 150 g frişca lichidă
- 1 albuş
- 1 lingură de făina
- sare, Maggi
- 80 g unt
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Carnea de la piepţi se scoate şi se pisează, apoi la rece se amestecă cu sare, 1 albuş, 50 g frişcă.
Cu această tocătură se fac perişoare mici şi se fierb in apă clocotită.
Restul de pui se fierbe în puţină apă cu sare şi ceapă.
După 20-25 minute de fiert se scoate carnea. Cu zeama se face un sos suprem cu unt, făină, restul de frişcă şi Maggi.
Carnea se taie julien, se amestecă cu sosul şi cu chenelele, se umplu buşeurile şi se pun capacele. Se pot servi cu sote de mazăre fină (v. reţeta buseuri simple).
Pofta buna!