Buseuri cu legume si busuioc
PrinteazaBuseuri cu legume si busuioc din: aluat de foitaj, rosii, ceapa, morcovi, miere, scortisoara, usturoi, ulei de masline, ardei capia copt, ou, sare, piper, busuioc verde.
- doua foi aluat de foitaj
- 5 rosii
- o ceapa alba
- doi morcovi
- o lingurita cu miere
- un sfert de lingurita cu scortisoara
- un catel de usturoi
- doua linguri cu ulei de masline
- un ardei capia copt
- un ou
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Aluatul se întinde pe un tocător, se decupează cercuri pline cu o cană dintr-o foaie şi din a doua foaie se taie cercuri pline la care se taie mijlocul cu o cană mai mică.
Se aşază cercurile pline pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou, se aşază deasupra cercurile decupate şi se ung cu ou.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit până devin aurii şi cresc.
Morcovii se curăţă, se spală, se fierb 15 minute, apoi se taie bucăţele şi se călesc zece minute cu mierea, scorţişoară şi puţină apă.
Se lasă la răcit, se amestecă împreună cu roşiile tocate cubuleţe, ardeii capia tăiaţi mărunt, ceapa şi usturoiul tocate.
Se adaugă uleiul de măsline, busuioc tocat, sare şi piper. Se amestecă totul, se umplu buşeurile şi se servesc.
Buseuri cu legume si busuioc
Pofta buna!