Buseuri simple
PrinteazaBuseuri simple
Mod de preparare:
Buşeurile se fac din 500 g foitaj . Sint mici volovane de mărimea unei jumătăţi de portocală mijlocie. Foitajul se întinde (într-o încăpere rece), de 1 cm grosime, pe o planşetă, presărată cu făină.
Se taie 12 buşeuri cu ajutorul unui cerc de tablă sau cu gura unui pahar şi se aşază buşeurile pe o tavă care se unge cu gălbenuş diluat cu cîteva picături de apă.
Cu o altă formă ceva mai mică decît prima se taie deasupra uşor, numai pînă la jumătatea aluatului şi se dă la cuptor moderat 20-25 minute (să nu se deschidă cuptorul prea des).
Se scoate capacul format (cercul mic tăiat în aluat foarte puţin), şi se scobeşte puţin interiorul.
Acest „interior” de sub capac se umple cu diferite compoziţii şi se pune apoi capacul.
Pofta buna!