Buşeuri cu tocană de ciuperci

Printeaza

Buşeuri cu tocană de ciuperci din: aluat, ou, ulei, ciuperci, lamaie, sare, cimbru, unt, faina, supa, piper, nucsoara, smantana, ardei gras si patrunjel.

Ingrediente:

  • 250 g aluat de foitaj
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 300 g ciuperci
  • 1 lamaie
  • sare
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 150 ml supa
  • piper alb
  • nucsoara
  • 250 ml smantana
  • decor:
  • 1 ardei gras rosu
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 grade C. Se întinde aluatul într-o foaie de 1 cm. Se taie 30 de cerculeţe, de 5 cm diametru. Se iau 15 cerculeţe şi se taie centrul, cu diametrul de 3 cm. Se ung cercurile pline cu ou bătut, apoi la fel şi inelele tăiate. Se pun în tava de copt, cu tot cu inelele tăiate şi se coc până se rumenesc.

Se încinge uleiul, se taie ciupercile şi se călesc, se stoarce zeama de lămâie, se adaugă sare şi cimbru. Se fierbe înăbuşit 5 minute, amestecând regulat. Se pune făina în untul încins într-o cratiţă, se adaugă supa rece, piper şi nucşoară, apoi se dă într-un clocot.

După 2-3 minute, se adaugă smântână, ciupercile şi se amestecă. 0 Se umplu formele cu tocăniţa de ciuperci, se decorează cu fâşii de ardei gras şi pătrunjel verde tocat. Se acoperă cu cerculeţele mai mici. pe post de capac.

Buşeuri cu tocană de ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.