Buseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti
PrinteazaBuseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti
Pentru:12 persoane
- 72 buşeuri coapte
- 900 g carne de iepure sau căprioară
- 500 bureţi
- sare
- cimbru
- piper
- 3/4 lingură făină
- 80 g ulei
- 1 ceapă
- 1/2 pahar de vin roşu
- 1/2 linguriţă bulion pastă
- 80 g costiţă afumată
Mod de preparare:
Carnea se frige înăbuşit cu ceapă, cimbru, sare, piper şi cu costiţa afumată.
Pe parcurs se pune puţin vin şi puţină apă. Carnea se scoate şi se taie mărunt.
Fondul (sosul) se amestecă cu făina, bulionul, puţină supă şi restul de vin şi se fierbe 5 – 6 minute.
Se strecoară şi se amestecă cu carnea (tăiată mărunt) şi cu ciupercile sau bureţii tăiaţi mărunt şi sotaţi.
Se umplu buşeurile, se pun căpăcelele şi se servesc fierbinţi (v. reţeta buseuri simple).
Pofta buna!