Busuiocul – planta miraculoasa
PrinteazaCunoscut şi folosit de milenii, busuiocul nu este numai o plantă aromatică, ci şi o sursă de vitamine şi minerale esenţiale organismului.
Se consuma, de preferinţă, proaspăt. Uscat, deja îşi pierde din savoare. Frunzele sale trebuie să fie verzi, netede şi fără pete. Se poate conserva câteva zile în cutia de legume din frigider, adăpostit într-o pungă de plastic perforată.
Dacă vrei să-l păstrezi mai mult timp, pune-l în ulei de măsline, pe care îl va parfuma delicat. Frunzele le poţi consuma întregi sau mărunţite.
Ca să îşi păstreze integral aroma, zdrobeşte-l înainte de a-l încorpora în sosuri sau salate, în tigaia de legume sau cu ciuperci. Pune-l în preparate în ultimul moment.
Se potriveşte foarte bine cu carnea albă şi cu peştele. Dar e la fel de delicios cu brânză sau ouă. Este ideal pentru paste, orez sau roşii. Ca să nu mai vorbim că este ingredientul de bază în sosul pesto.