Butoiase cu ciuperci
PrinteazaButoiase cu ciuperci din: dovlecei, kaizer, ciuperci, ceapa, vin, usturoi, piper, ulei, marar, sare.
Ingrediente:
- 4 dovlecei potriviţi
- 100 g kaizer
- 5-6 ciuperci potrivite
- 1 ceapă mare
- 1 pahar cu vin alb
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- mărar verde şi ardei capia (pentru decor)
Mod de preparare Butoiase cu ciuperci:
Căleşte puţin kaizerul, usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Când s-au aurit, adaugă ciupercile tăiate la fel, sare şi piper după gust.
Lasă trei minute, apoi stinge cu vin.
Lasă ciupercile pe foc încă vreo cinci minute, amestecând din când în când.
Intre timp, pregăteşte butoiaşele: taie dovleceii în două şi la capete, apoi cojeşte din loc în loc.
Scobeşte cu linguriţa, apoi umple dovleceii. Aşază-i într-o tavă cu apă şi ulei, un praf de sare şi piper măcinat.
Dă la cuptor.
Pofta buna!