Butoiase din dovlecei

Printeaza

Butoiase din dovlecei din: dovlecei, morcovi, telina, porumb, mazare, cartofi, ou, unt, smantana, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Butoiase_din_dovlecei

  • 2 dovlecei
  •  2 morcovi
  • 1 telină mică
  • 1 lingură cu porumb
  •  3 linguri cu mazăre
  •  2 cartofi fierţi
  •  1 ou
  •  50 g unt
  • 100 g smântână
  • rozmarin
  •  piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o tigaie. Pune morcovii şi ţelina tăiată cubuleţe. Adaugă porumbui, mazărea şi cartofii fierţi, tăiaţi ţot cubuleţe. Pune sare, piper şi rozmarin.

Lasă pe foc două minute, iar după ce s-au răcorit legumele, adaugă oul bătut şi amestecat cu smântâna. Spală dovleceii, şterge-i cu un şervet, taie-i in bucăţi de 15 cm şi scoate cu grijă miezul. Aşază-i într-un vas termorezistent, în poziţie verticală.

Umple dovleceii cu amestecul de legume. Toarnă puţină apă şi la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute. Serveşte-i cu sos de soia.

Butoiase din dovlecei

Butoiase_din_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.