Butoiase din dovlecei
PrinteazaButoiase din dovlecei din: dovlecei, morcovi, telina, porumb, mazare, cartofi, ou, unt, smantana, rozmarin, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 1 telină mică
- 1 lingură cu porumb
- 3 linguri cu mazăre
- 2 cartofi fierţi
- 1 ou
- 50 g unt
- 100 g smântână
- rozmarin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie. Pune morcovii şi ţelina tăiată cubuleţe. Adaugă porumbui, mazărea şi cartofii fierţi, tăiaţi ţot cubuleţe. Pune sare, piper şi rozmarin.
Lasă pe foc două minute, iar după ce s-au răcorit legumele, adaugă oul bătut şi amestecat cu smântâna. Spală dovleceii, şterge-i cu un şervet, taie-i in bucăţi de 15 cm şi scoate cu grijă miezul. Aşază-i într-un vas termorezistent, în poziţie verticală.
Umple dovleceii cu amestecul de legume. Toarnă puţină apă şi la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute. Serveşte-i cu sos de soia.
Butoiase din dovlecei
Pofta buna!