Buture de caprioara
PrinteazaButure de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, usturoi, sare, cimbru, unt, apa, otet, ceapa, morcov, dafin, sare, piper.
- 1 pulpă (partea de sus) de căprioară
- 100 g slănină
- 6-8 căţei de usturoi
- sare
- cimbru
- piper măcinat
- 2 linguri cu unt
Pentru soluţia de marinat:
- 2 l apă
- 1/2 l oţet
- 1 ceapă
- 6-8 căţei de usturoi necurăţat
- 1 morcov
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Pregătiţi soluţia de marinat, amestecaţi apa cu oţetul şi legumele, condimentaţi cu usturoi, foi de dafin, sare şi piper boabe.
Curăţaţi carnea de păr şi de oasele mici şi spălaţi-o cu apă călduţă. Lăsaţi carnea în vasul cu marinată în aşa fel ca soluţia s-o acopere. Puneţi vasul la rece pentru 10-12 ore. Când carnea s-a frăgezit, ştergeţi-o cu prosop curat şi puneţi-o în tava de friptură în care aţi pus unt.
Impănaţi carnea după ce aţi scos-o din soluţia marinată cu usturoi şi bucăţi mici de slănină.
Puneţi tava în cuptorul cald pentru 1/2 oră. întoarceţi carnea, săraţi şi piperaţi, adăugaţi 1 cană cu sioluţie marinată şi continuaţi frigerea. Este gata când furculiţa pătrunde uşor în came. Scoateţi pe un platou mare, tăiaţi felii potrivite.
Serviţi cu pâine de casă, salată de sezon şi vin roşu.
Pofta buna!